Ondersteuning na de bevalling

Doulabegeleiding na de bevalling (post-partum)

Soms ervaar je in de periode na je bevalling dat het allemaal nog niet zo lekker loopt. Je kunt je moe en onzeker voelen en behoefte hebben aan extra zorg en aandacht. Als doula kan ik je post-partum-zorg bieden. In de weken na de bevalling geef ik ondersteuning aan jou, je partner en jullie baby. Dit kan in de kraamtijd maar zeker ook in de periode daarna.

Ik kom minimaal 3 uur per dag bij jou in huis. Samen kijken we waar jij behoefte aan hebt. Je kunt bij me terecht met vragen over de kraamtijd, borstvoeding, post-natale emoties, herstel, enzovoort. Aarzel niet om contact met mij op te nemen zodat we samen kunnen bekijken hoe we jouw wensen het best kunnen invullen.

Advies over borstvoeding

Lukt het niet om je baby goed aan te leggen? Zijn je tepels rauw en pijnlijk? Heb je last van borstontsteking? Sta je op het punt om te stoppen met borstvoeding? Of heb je om een andere reden acuut hulp nodig bij borstvoeding? Ik kan je helpen met de juiste houding, goed aanleggen, het voorkomen en verhelpen van borstontstekingen en meer. Desnoods kom ik ’s avonds naar je toe om het probleem zo goed mogelijk op te lossen. Nota bene: ik ben geen gediplomeerde lactatiekundige. Ik ben een lactatiedeskundige.

 

Sluitingsritueel

Het sluitingsritueel is een ritueel met een Mexicaanse doek, de Rebozo-doek. De doek wordt door verloskundigen gebruikt om vrouwen voor te bereiden op de bevalling en om het lichaam na de bevalling ook weer spiritueel en energetisch af te sluiten. Het is een rustgevend ritueel waar ook je partner bij betrokken is. De doek omhelst je. Hij ‘ademt’ om je heen, in en afwisseling van strakker en losser. Op het ritme van de spanning en ontspanning voel je je lichaam en voel je wat je doorgemaakt hebt. Het ritueel geeft je de kracht om terug te komen bij jezelf.

Tarieven

Doulabegeleiding na de bevalling – per uur* – €30

Advies over borstvoeding** – €120

Rebozo-sluitingsritueel – €120

* Alleen af te nemen in blokken van 3 uur

** Eenmalige prijs voor onbeperkt advies

Zie ook de pagina met alle tarieven.