Doula Enzo Eindhoven Katja Froling Doula Enzo Eindhoven Katja FrolingDoula Enzo Eindhoven Katja Froling


Doula Enzo Katja Frolinginfo@doulaenzo.nl Doula Enzo Katja Froling+31(0)628535962

Doula Enzo Eindhoven Katja Froling

Doula Enzo Katja Frolinginfo@doulaenzo.nl
Doula Enzo Katja Froling+31(0)628535962
Doula Enzo Katja FrolingMirabelweg 74
5632PD Eindhoven
Doula Enzo Katja Froling

Doula Enzo begeleiding


Het basis Doula begeleidingspakket bestaat uit:
 • kennismakingsgesprek en bespreken bevallingsplan ter voorbereiding van de bevalling
 • ondersteuning via de app of telefoon tijdens de zwangerschap
 • 24/7 bereikbaar voor de bevalling vanaf week 37
 • Doula ondersteuning vanaf de eerste weeën to ruim na de bevalling. Thuis en in het ziekenhuis
 • inclusief reiskosten voor Eindhoven en directe omgeving
Naast het basis Doula begeleidingspakket kun je bij Doula Enzo terecht voor:
 • Extra Coaching afspraken met ruimte voor alles wat voor jou belangrijk is ter voorbereiding van de bevalling
 • Zwangerschaps massage
 • Zwangerschaps Reiki behandeling
 • kraambezoek waarin we de bevalling nabespreken inclusief een eigen persoonlijke bevallingsverhaal door mij geschreven
 • Ondersteuning in de periode na de bevalling
 • Aanvullende kraamzorg
Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we samen hoe we de Doula begeleiding het beste op de wensen van jou en je partner kunnen afstemmen.

Wat betekent deze begeleiding voor jou?


Tijdens de zwangerschap

Gedurende de komende maanden ben ik intensief bij jullie zwangerschap en bevalling betrokken. We zullen veel mooie momenten beleven maar ook emotioneel diep gaan. Het doula-traject begint daarom met een kennismakingsgesprek en het bespreken van jullie bevallingsplan. Hierin kunnen wij (jij, je partner en ik) elkaar leren kennen en kan ik jullie informeren over de verschillende bevallingsmethoden en keuzes die je hebt tijdens en na de bevalling over hoe er met jou en je kindje omgegaan wordt.
Tijdens de coachings afspraken is er ruimte om jouw vragen te bespreken, of gaan we aan het werk om jouw zorgen of angsten weg te nemen en zodat je zo ontspannen mogelijk de bevalling in kan gaan. Ook kan ik jou en je partner ontspannings- en bevallings- technieken aanleren met oa de Rebozo doek en bevallingsbal, uitleggen hoe borstvoeding kan lukken, en alles wat er verder rondom de bevalling en kraamtijd gebeurt.
Daarnaast kan ik je een zwangerschaps massage geven, maar ik kan ook zwangerschaps Reiki en bloesemremedies inzetten als je dat wilt.
Belangrijk is dat je in deze periode al je vragen en zorgen met mij kan bespreken. Ik ben hiervoor buiten de afspraken om gewoon voor jullie beschikbaar via telefoon en app. Is uitgebreidere ondersteuning nodig dan kunnen we een extra afspraak inplannen.
Vanaf week 37 van je zwangerschap sta ik ook stand-by voor je bevalling. Je kunt mij dan dag en nacht bereiken als je de eerste weeën krijgt. Zetten de weeën door dan kom ik naar jullie toe om jullie te ondersteunen.

Tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling ben ik er 100% voor jou en je partner. Allereerst zorg ik ervoor dat jullie wensen zoals we die besproken hebben gerespecteerd worden. Als het nodig is ga ik in gesprek met de zorgverleners of steun je partner hierin. Het kan gebeuren dat de bevalling anders loopt dan gepland. In dat geval zorg ik ervoor dat jullie goed geïnformeerd worden over wat er gaat gebeuren en dat jullie bij alle beslissingen betrokken worden. Iets wat helaas niet altijd vanzelfsprekend is. Hiermee neem ik op dat moment een zorg weg bij jou maar vooral ook bij je partner. Ik help jullie gedurende de bevalling te blijven vertrouwen op je eigen lichaam en de natuurlijke processen die daarin plaatsvinden. Ook op de moeilijke momenten waarin je het misschien even niet meer ziet zitten.
Mocht het nodig zijn kan ik een massage geven om de weeën te stimuleren, ik kan je houdingsadviezen geven om de bevalling te bevorderen, met de ReBoZo doek een goede ligging van de baby stimuleren of net wat er op dat moment voor jou nodig is.
Ik steun jouw partner en geef hem tips. Zo kan hij jou zo goed mogelijk ondersteunen tijdens de bevalling, maar ook zelf genieten van dit wonder.
Ik blijf tot na de geboorte de rust is teruggekeerd en ik jullie met een gerust hart alleen kan laten.

In en na de kraamperiode

In de weken na de bevalling kunnen jullie bij mij terecht met vragen over de bevalling, kraamtijd, borstvoeding etc. Hiervoor ben ik beschikbaar via telefoon en app. Als je dat wilt kom ik in de kraamperiode of daarna nog een keer op bezoek. Dan kunnen we de bevalling nabespreken en zal ik de vragen, die jullie op dat moment nog hebben, beantwoorden.

Zo zullen we tevreden kunnen terugkijken op een mooi geboorteproces